Direktlänk till inlägg 28 december 2015
Pasta gjord på kikärtsmjöl med grönsaker och couscous-bullar
Hittade en jättespännande pasta som var gjord på ett kikärtsmjöl och hade förstås ett
högt proteinvärde. Bra för oss som inte kompletterar med kött förstås! Det var jag tvungen
att prova och jag tyckte det smakade väldigt bra! Nästan som riktig pasta. Det skummade
lite i kokvattnet när man kokade pastan men annars var det inga konstigheter alls.
Pastawok till 2 personer
2 del okokt kikärtspasta
1 röd lök
2 del lätt förvälld broccoli-buketter
1 dl svarta kärnfria oliver
matolja att woka i
1) Koka kikärtspastan i ca 8 minuter och häll av dem
2) Skala och skär löken i tunna klyftor
3) Dela den färska broccolin i små buketter och förväll
dem lätt i några minuter.
4) Dela oliverna i mindre bitar
5) Hetta upp en wokpanna och börja med att woka den klyftade
rödlöken i lite matolja, ha sedan i broccolin, kikärtspastan
och oliverna.
6) Låt det bli varmt medan du rör om under några minuter
Jag hade couscous-bullar i frysen som jag värmde till.
Koka 3 dl fullkornscouscous och 1 1/2 dl röda linser,
häll av och blanda med 1 dl riven ost och 1 msk grillkrydda,
forma små bollar som du rullar i ströbröd och steker i matolja
på svag värme under några minuter.
Det receptet finns redan under kategorin "biffar" om du vill se
Det utförligare!
Jag åt också en curry-créme till. Blanda 1 1/2 dl gräddfil med 1/2 msk curry
1 tsk vitlökspulver och salt och peppar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|