Direktlänk till inlägg 10 mars 2019
Supergoda bullar som bara smälter i munnen. Smakar nästan som wienerbröd men så mycket enklare att baka.
Degen är kalljäst så du bakar ut dem direkt och jäser dem bara en gång fast under längre tid.
Till ca 28-30 bullar:
25 gram jäst
2 dl kall mjölk
200 gram rumsvarmt Smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllningen:
100 gram smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Glasyr:
2 dl florsocker + lite vatten
1) Rör ut jästen i lite av mjölken i en stor bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman allt till en smidig deg.
2) Kavla ut degen till en stor fyrkant ca 40 x 40 cm på lätt mjölat bakbänk.
3) Skär degen i små fyrkanter 8 x 8 cm (linjal är ett måste!)
4) Blanda samman fyllningen och klicka ut på mitten av varje ruta
5) Vik ihop hörnen på varje fyrkant till en wienerliknade bulle och lägg i bullmormor.
6) Låt dem jäsa övertäckta i 2 timmar och pensla bullarna sedan med ett uppvispat ägg
7) Grädda sedan i 175 grader i ca 10-12 minuter beroende på ugn, håll koll på slutet och ta ut dem när de fått lagom fin färg.
8) Blanda ihop till en lagom rinnig glasyr och garnera bullarna med den när de svalnat något.
Ät med nybryggt kaffe eller te och njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|