Direktlänk till inlägg 24 november 2019
Underbart krämig och god blåbärscheesecake perfekt helgdessert
Till en rund springform 24 cm
Botten:
250 gram krossade pepparkakor
250 gram krossade digestivekex
1/2 msk stött kardemumma
200 gram smält smör
Kakan:
5 gelatinblad
250 gram frysta blåbär
5 dl smetana gourmet
300 gram vanilj kvarg
2 dl socker
1/2 tsk salt
till garnering:
ca 4 dl jordgubbar
1) Smält smöret och mixa pepparkakorna med kexen tillsammans med kardemumman. Blanda ned det smälta smöret, rör om till en massa och tryck ut i en rund springform. Om du vill så skiva jordgubbar och tryck fast på insidan av formens kanter, blir en effektfull garnering.
2) Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i minst fem minuter. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en vid bunke.
3) Värm bären i en kastrull, mixa dem släta och låt dem koka upp igen. Ta från värmen och rör ned gelatinbladen i massan. Låt den svalna något innan den vispas ned i kvartblad bingen.
4) Häll smeten över den uttryckta botten i formen, bred ut den jämnt. Lägg skivade jordgubbar överst runt kanten på smeten. Ställ den sedan att svalna i minst 5 timmar innan du kan njuta av den.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|