Direktlänk till inlägg 29 mars 2019
Den här morotstårtan är ett måste för alla fika-älskare, saftig ,krämig och smakrik med lite extra krydda. Perfekt efter långpromenaden på söndag!
En kaka ca 12 stora bitar:
Kakan:
4 stora ägg
4 1/2 dl socker
1 1/2 mskkanel
1 msk kardemumma
3 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl rapsolja
6 dl grovriven morot
Fyllning:
1 burk lemon curd
Topping
150 gram rumsvarmt smör
300 gram Philadelphia ost
3 dl florsocker
1 stor morot
1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt och blanda alla de torra ingredienserna i en skål och blanda ned i äggvispet, vänd ned olja och de grovrivna morötterna.
2) Smörj och bröa en form ca 24 cm med löstagbara kanter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
3) Låt kakan kallna och skär den sedan i tre delar, fördela en burk lemoncurd på de två bottnarna och lägg på den tredje och låt kakan vila medan du gör toppingen.
4) Vispa det rumsvarma smöret med florsockret fluffigt, tillsätt philadhelpiaost och vispa till en jämn kräm.
5) Täck hela kakan med det fluffiga philadelphiaspreadet, går lättast att breda ut med en ”lilleman” (störe smörkniv)
6) Vill du pimpa kakan lite extra så skär skivor av en bred morot med en osthyvel, förväll skivorna lätt under någon minut. Låt svalna och dekorera sedan den färdig-glacerade kakan med morots-Sn irklar. Kakan blir godast om den får stå och vila under en dag. Ät och njut med en stor kopp kaffe eller te.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|