Direktlänk till inlägg 24 februari 2019
Urgoda små friterade blomkålsbollar, perfekta att mumsa på i tv-soffan!
Till ca 4 personer
1/2 normalstort blomkålshuvud
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 msk rapsolja
1 dl vatten
Ca 2 1/2- 3 dl ströbröd, gärna panko
ca 3-4 dl rapsolja
flingsalt och cayennepeppar att dofta över vid servering
1) Ansa och skölj blomkålen, dela den i små buketter och låt dem rinna av på en handduk.
2) Mät upp mjöl, salt, bakpulver och blanda i en skål. Mät sedan upp vatten och olja och vispa ned det i mjölblandningen. Det ska bli en riktigt tjock smet.
3) Häll upp ströbrödet i en djup tallrik
4)Vänd blomkålsbitarna i paraden och sedan i ströbrödet, det är ett ganska kladdigt jobb men värt besväret.
5) Hetta upp rapsolja i en wokpanna eller liknande, tar några minuter tills det är färdigt att fritera. Prova med en liten bit bröd. Ha alltid ett stort lock i närheten som säkerhet och var försiktig så du inte dropparned vatten i oljan!
6) Fritera sedan 4-5 blomkålsbitar i tagit under någon minut på var sida, vänd bitarna försiktigt med en tång.
7) Strö över flingsalt och lite cayennepeppar och servera genast och njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|