Direktlänk till inlägg 16 december 2015
Härliga kavring att ta fram till jul!
Har passat på att baka kavring till jul då alla tre "barnen" och lite andra släktingar
kommer. Tycker det är ett "måste" till risgynsgröten! Här kommer
ett väldigt lättbakat recept.
Klassisk kavring
2 bröd
4 dl vetemjöl special
8 dl rågsikt
1 msk bikarbonat
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mörk sirap
6 dl filmjölk
1) Sätt ugnen på 180 grader och smörj och bröa två avlånga brödformar
på 1,5 liter
2) Ta fram en stor bunke och mät upp vetemjöl, rågsikt och salt och häll
ned. Blanda sedan bapulver och bikarbonat väl i mjölblandningen
3) Rör sedan ned filen och sirapen och blanda ihop till en sockerkaks-
liknande smet. Man får inte vispa smeten för då kan den bli seg!
4) Häll nu upp smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i
ca 1 timme. Har du en termometer kan du tempa ditt bröd så är du
säker på att det inte blir "dinkigt" i mitten. Ett bröd ska alltid nå upp
till en kärntemp på minst 95 grader då vet man att det är klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|