Direktlänk till inlägg 8 december 2015
Helt underbart krämig och god var den här vegetariska jansson :D
Hittade recept på en vegetarisk jansson på Tasteline som jag kände att jag ville
prova så här till jul och den blev verkligen jättegod! Tog lite mer svamp än vad som stod
annars ändrade jag ingenting.
Det var kanel och kryddpeppar kryddade champinjoner istället för ansjovis och det
funkade hur bra som helst. Jag värmde falafel från frysen
(recept finns på bland biffar i bloggen, "enkla falafel") och gjorde en bönsallad till. Gott!
Vegetarisk jansson med champinjoner
ca 4-6 personer
8 -10 potatisar
1 stor gul lök
ca 4 dl färska champinjoner
0,5 krm kanel
0,5 krm mald kryddpeppar
salt och peppar
smör att steka i
Gräddblandningen
4 dl vispgrädde
1,5 krm mald kryddpeppar
6 hela nejlikor
1,5 tsk salt
1) Koka upp grädde och kryddor, dra av från värmen och låt det
stå och dra i 15 minuter
2) Skär champinjonerna i skivor och stek dem i smöret och krydda med
salt och peppar, kanel och kryddpeppar
3) Skala löken och skär den i skivor och fräs den genomskinlig i lite smör
4) Skala potatisarna och skär dem i tunna stavar, lägg lite mer än hälften
av dem i en ugns-form och lägg den stekta löken och stekta svampen
över, täck med resten av potatisen och häll på gräddblandningen
och grädda i 200 grader i ca 1 timme
Smaskig champinjon jansson på gång...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|