Direktlänk till inlägg 30 november 2015
Het gryta med både färsk chili och sambal
Lite thai-inspirerad gryta blev det igår till middag. Tog lite grönsaker jag hade hemma men
den hade blivit ännu godare med några cashewnötter till. Det hade blivit extra "tuggigt" och gott!
Het grönsaksgryta
ca 4 portioner
150 gram färska champinjoner
ca 8 cm purjolök
1 röd chili
1/2 paprika
1 liten morot
1/2 palsternacka
1/2 färsk broccoli
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal
2 tsk farinsocker
1/2 dl japansk soja
4-5 dl vatten
4 tsk potatismjöl
matolja att bryna i
Ingredinserna till den thai-inspirerade grytan
1) Putsa champinjonerna rena från jord och skär dom i halvor. Kärna ur och finstrimla chilin
2) Skala och skär morot och palsternacka i ganska tunna, sneda skivor
3) Dela broccolin i små buketter och skär paprikan och purjon i mindre bitar
4) Hetta upp en wokpanna eller vid gryta och fräs purjon, palsternackan och moroten
utan att det tar färg i oljan.
Fräs först purjon med rotfrukterna utan att det tar färg
5) Ha sedan i broccolin och svampen och låt det fräsa med ett tag innan du har på sojan
och vattnet. Låt det koka upp och ha då i paprikan, chilin, sambal, vitlök och farinsocker
och låt det hela puttra på svag värme i 5 minuter
6) Vispa ut potatismjölet i lite vatten och red grytan. Smaka av den med salt och peppar
och ha i lite mer sambal om du vill ha den ännu hetare, och har du några cashewnötter
att strö över tallriken när du äter så blir det extra gott.
Passar bra med jasminris till!
Här puttrar den jättegoda grytan
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|