Direktlänk till inlägg 22 november 2015
Helt underbart goda saffrans-scones
Såg ett recept på saffrans-scones i coop-tidningen och började fundera på om det verkligen var gott,
så jag var ju tvungen att prova. Jag kan ju helt klart säga att det var en jättebra ide någon kommit
på att blanda saffran i en scones deg, det var absolut de godaste scones jag ätit! Jag gjorde om receptet
litegranna, fil istället för mjölk vilket jag tycker blir saftigare.
Provbakade också blåbärs-scones vilket också var väldigt gott även om de andra utklassade litegranna.
Måste provas!
Saffransscones
ca 10 stycken mindre
5 dl vetemjöl
1/2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 krm salt
1 pkt saffran
2 dl filmjölk
50 gram rumsvarmt smör
1) Sätt ugnen på 200 grader och blanda sedan mjöl, salt, socker och bakpulver i en bunke
2) Ha i smöret och smula ihop det med mjölblandningen
3) Stöt saffranet i några nypor socker i en mortel och blanda i det tillsamans med filen i mjölblandningen
4) Blanda ihop till en kladdig deg som du stjälper ut på ett mjölat bakbord och plattar ut tills
degen är ca 1 1/2 -2 cm tjock
5) Tryck ut rundlar med ett glas och lägg på bakpapperklädd plåt och grädda i ca 15 minuter
mitt i ugnen
Goa blåbärscones håller sej varma under en handduk i brödkorgen
Blåbärscones
ca 8 små
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram smör
2 dl filmjölk
2 msk flytande honumg
1 dl frysta blåbär
2 msk florsocker
1) Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Ha i smöret och smula ihop det med fingrarna
2) Blanda de frysta blåbären med florsockret på en tallrik och häll ned dem i mjölblandningen
3) Häll i honungen och filen och rör försiktigt om allt till en kladdig smet
4) Häll upp smeten på mjölat bakbord och platta ut den försiktigt tills den är ca 1 1/2 - 2 cm tjock,
ta mjöl på händerna så går det lättare.
5) Skär med en kniv ut ca 8 rundlar och lägg dem på bakpappersklädd plåt och grädda i 15 minuter
i 200 grader.
Ät sconesen varma!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|