Direktlänk till inlägg 22 november 2015
En av mina favoritsoppor jordärtskocksoppan med tärnad fetaost och kryddgrönt
Idag var en sådan "sopp-dag", lite kallt och urrigt ute och då är det ju så gott med en värmande soppa
och något gott bröd till. Blev jordärtskocksoppa och som vanligt var jag lite lat och hade bara i
tärnad fetaost direkt från burken och strödde lite hackade persilja och rosmarin över! Enkelt men
gott!
Jordärtskocksoppa
ca 4 portioner
500 gram jordärskocka
3 msk vitt vin
1 liten gul lök
1 grönsaksbuljongtärning + 5 dl vatten
3 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
1) Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Skala också löken och tärna den grovt
och fräs den tillsammans jordärtskockorna utan att det tar färg
2) Häll på vinet och buljongen och låt det koka upp. Sjud på svag värme i ca 10-15 minuter
3) Mixa soppan slät med en mixerstav och ha i mjölken och grädden och koka upp soppan
igen och smaka med salt peppar.
Servera med några matskedar tärnad feta och några hackade örter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|