Direktlänk till inlägg 17 november 2015
Linspannkakor kryddade med garam masala och fyllda med wokade grönsaker
Det är en lätt indidsk touche på de här pannkakorna som också är matiga och nyttiga med gröna
linser i smeten. Lättlagad och god vardagsmat.
Till pannkaksmeten
ca 8 pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 dl mjölk
1 dl matyoughurt
3 ägg
2 dl kokta gröna linser
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
smör att steka i
1) Rör ihop mjöl, salt och kryddor i en bunke och vispa slätt ihop med mjölken
2) Ha sedan i äggen, matyoughurt och de väl avrunna gröna linserna, låt smeten
stå och svälla en stund
Jättegoda linspannkakor på gång
Grönsakswoken
1 röd snackpaprika
ca 150 gram fint strimlad vitkål
ca 150 gram vaxbönor skuren i mindre bitar
1 dl pumpakärnor
1 tsk spiskummin
salt och peppar
matolja att woka i
1) Strimla grönsakerna och woka i het panna tills det mjuknar. Jag använde frusna vax-
bönor, färska bör förvällas några minuter innan de wokas
2) Krydda med spiskummin och salt och peppar och dra woken från värmen
Mumsiga grönsaker kryddade med spiskummin
Stek nu pannkakor av smeten och när de är klara fyll dem med några skedar wokade grönsaker
och ät varma.
Här är ett recept på garam masala, lägg i en glasburk ställ mörkt. Bra att ha hemma när du ska laga
indiskt!
4 tsk spiskummin
4 tsk kardemumma
2 tsk kanel
2 tsk kryddnejlika
1 tsk svartpeppar
De kryddiga linspannkakorna är goda som de är också, bara ät med lite råkost till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|