Direktlänk till inlägg 11 november 2015
Stekt portabello med matvete, grönkål, kikärtor och tärnad feta blev onsdagkvällens mat
Hittade jättefina portabello-"hattar" i affären till skapligt pris också så det blev lite snabb-
mat ikväll. Hade kokt matvete på burk, skönt att ha hemma om man kommer hem sent
och är hungrig. Hittade grönkål, rödlök, kikärtor och en öppnad burk med tärnad fetaost i
kylen och allt hamnade i wokpannan och blev gott tillsamans.
Portabello med wokad matvete-sallad
1 person
1 stängel med grönkål
1/2 liten röd lök
1/2 dl kokta kikärtor
1/2 dl tärnad fetaost i olja och kryddor
ca 1 dl kokt matvete
1/2 tsk curry
1/4 tsk vitlökspulver
matolja till att woka i
salt och peppar
1 Poratbello hatt
1) Skär bort grönkålen från skaftet och strimla den mindre, skär rödlöken i mindre
klyftor och woka dem tillsamans med curryn och vitlöken i olja i en wokpanna
2) Ha i kikärtorna och matveten efter några minuter och låt dem också bli varma
under några minuter medan du rör om i wokpannan, salta och peppra
3) Dra woken åt sidan och skiva svampen i tjocka skivor som du steker några minuter
på var sida i matolja på medeltemp, krydda och ta den från värmen
4) Färdigt att servera, toppa din tallrik med fetaosten och några teskedar kryddad
matolja ifrån burken
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|