Direktlänk till inlägg 9 november 2015
Mild och god, dragonkryddad rotsaks och böngryta med mat-havre och bladspenatsallad
Idag var det gott att äta en värmande höstgryta, det var både regningt och blåsigt ute. Jag rostade
först rotsakerna i större bitar innan jag skar ner dem och lät dem puttra ihop med det andra.
Jag tycker att grönsakerna goda smak blommar ut ännu mer då de får rosta i ugnen.
Rotsaks och bönryta med dragon
ca 4 portioner
1 stor gul lök
2 stora morötter
ca 1/3 dels bit av en stor kålrot
150 gram färska champinjoner
1 burk med blandade bönor ca 200 gram
1/2 dl creme fraiche
4 dl mjölk
3 tsk maizena utrört i lite vatten
2 tsk torkad dragonkrydda
1 1/2- 2 tsk dijon senap
olivolja
färsk rosmarin
1 nypa flingsalt
salt och peppar
smör att bryna i
Här ska rotfrukterna in och rostas ca 1 timme i ugnen
1) Börja med att skala och dela rotsakerna litegranna, lägg dem sedan i en ugnsform ha någon
matsked olivolja, lite flingsalt och någon kvist rosmarin och rosta i 45-60 minuter på 175 g
2) Rensa champinjonerna och kvarta dem, bryn dem sedan i lite smör med dragonkryddan,
ha på cremefraiche och dijonsenapen och rör om.
3) Ha på mjölken och låt det koka upp och låt det puttra på svag värme. Dela de rostade
rotsakerna i tuggvänliga bitar och ha ner dem i grytan tillsamans med de avhällda bönorna
4) Nu ska det koka upp igen och puttra ihop i några minuter red sedan med 3 tsk maizena
utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och ta lite mera av dragon och dijon
om det behövs.
Här puttrar den dragondoftande höst-grytan
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|