Direktlänk till inlägg 8 november 2015
Så enkelt och så gott med ugnsgratinerad mackor med svampstuvning
Eftersom vi hade tur att hitta lite svamp (både gula kantareller och höstkantareller) igår
så blev det också några varma mackor så här på kvällskvisten. Men visst är det konstigt
att det går att plocka svamp den 7 november?!
Till 5 varma mackor
ca 5 dl rensad svamp
1 gul lök
2 msk creme fraiche
1 1/2 dl mjölk
ca 3 dl riven ost
2 tsk maizena utrört i lite vatten
1/2 tsk vitlökspulver
salt och peppar
smör att fräsa i
Härligt att hitta svamp i november!
1) Tärna löken och bryn den i lite smör i en tjockbottnad kastrull utan att den tar färg
2) Skär svampen i mindre bitar och bryn den tillsamans med löken
3) Ha i creme fraiche och mjölk och låt det koka upp, red sedan med maizenan och låt
det koka upp igen. Smaka av med vitlökspulver salt och peppar och låt stuvningen svalna
4) Bre smör på 5 smörgåsar och fördela svampstuvningen på bröden och lägg den rivna osten
uppepå stuvningen
5) Gratinera smörgåsarna i ca 8-10 minuter tills de fått fin färg. Dra några varv med pepparkvarnen
över och njuta av dem varma till en kopp te <3
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|