Direktlänk till inlägg 5 november 2015
Jättegod grönkåls Ceasar med blandade bönor
Ikväll fixade jag till den här Ceasar salladen, det var verkligen jättegott
Vegetarisk ceasar-sallad
1/2 förpackning grönkål ca 300 gram
1/2 röd lök
ca 2 dl grov riven parmesan
1 liten burk blandade bönor ca 200 gram
1/2 tärnad röd paprika
matolja att woka i
1) Skär bort grönkålen från stocken och tärna den grovt, värm sedan en wokpanna och ha
i matolja och woka kålen i några minuter. Häll upp den i en salladskål
2) Tärna paprikan och skiva rödlöken tunt och lägg grönsakerna uppepå kålen
3) Häll av bönorna och fördela dem uppepa det andra i salladskålen
4) Riv parmesan grovt men vänta med att ha på den förrän du gjort krutonger och dressingen
Till krutongerna så tärnar du 5 skivor grovt bröd och blanda 1/2 dl matolja, 2 tsk vitlökspulver,
2 tsk paprikapulver och 1/2 tsk salt. Värm en stekpanna och rosta brödtärningarna i kryddoljan.
Ställ dem att svalna tills du gjort dressingen.
Till Ceasar-dressingen
2 ägulor
1 dl neutral matolja
1 finriven vitlöksklyfta
1/3 tsk dijonsenap
salt och peppar
ev. 1 msk vatten
1) Häll upp ägulorna i en liten vispskål och vispa i oljan droppvis
2) Riv vitlöken fint och ha i den i såsen, smaksätt också med senapen
och salt och peppar. Späd ev. med vattnet om du vill ha en mer rinnig sås.
Fördela nu krutongerna på salladen och skeda på den krämiga vitlöksåsen. Strö
sist över krutongerna och sedan är det bara att äta och njuta!
Super Ceasar ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
29 | |||
30 | |||||||||
|