Direktlänk till inlägg 31 oktober 2015
Det här blev lunchen idag, gröna ärtbiffar med ugnsrostad potatis och rotfrukter och paprikahummus
Provade några nya biffar idag och jag blev jättenöjd. Smeten höll ihop bra och de var riktigt goda!
Vi åt paprikahummus till som fanns över i kylen sedan veckan men mannen i huset klagade lite
på att han hellre velat ha något "såsigare" typ en svampsås eller liknande och jag kan hålla med
honom om att det hade nog blivit ännu godare med en mer "rinnig" sås.
Ärt-biffar
6 st ganska stora biffar
4 dl gröna ärtor
100 gram kokta kikärtor
125 gram polentagryn
1 ägg
1 dl finriven parmesan
1 finriven vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 dl persilja
2 msk färsk timjan
salt och peppar
1/2 dl torrrostade gröna pumpakärnor
smör eller matolja att steka i
1) Lägg allt utom pumpakärnorna i en mixer och mixa till en grov massa
2) Rosta pumpakärnorna, låt dem svalna lite och ha sedan i dem i ärt-smeten
3) Låt smeten vila i kylen i en halvtimme
4) Forma till biffar och stek dem på låg värme 4-5 minuter på var sida
Här får ärtbiffarna fin färg i stekpannan
Jag lagade ugnsrostad potatis och rotfrukter till. Skär bara potatis och valfria rotfrukter i grova
bitar, ha på några matskedar olivolja, flingsalt och någon örtkrydda och rosta dem i 225 gradig
ugn i ca 30-35 minuter.
Jag hade potatis, palsternacka, rödlök, morot och färsk rosmarin
Vi åt också en paprikahummus till. Mixa en halv burk kikärtor, 2 st grillade paprikor (från burk),
1 msk tahini, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk spiskummin, 3 msk olivolja och salt och peppar till en slät
massa.
Jättegod paprikahummus som är gott ihop med mycket
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|