Direktlänk till inlägg 31 oktober 2015
Vad sägs om en saftig morotskake-muffin till eftermiddags kaffet? ;)
En av mina mjuka favorit kakor är morotskakan. Beställer nästan alltid in den när man är ute
och fikar någonstans men ibland blir man besviken för att den är lite torr och tråkig. Den här muffins-
varianten är i alla fall inte torr, ska njuta av den senare idag!
Morotskakemuffins
till 16 st. normalstora muffins formar
3 ägg
3 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
1 tsk vanilj
5 dl finrivna morötter
1,5 dl rapsolja
till ostkrämen
100 g philladelpiaost
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vanilj
1) Vispa ägg och socker riktigt pösigt minst 4 minuter
2) Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen
3) Riv ca 5-6 normalstora morötter så att det blir 5 dl finriven morot
4) Blanda i det växelvis med oljan och rör till en jämn och fin smet
6) Fyll 16 stycken normalstora muffinsformar nästan ända upp till kanten
7) Grädda muffinsen i 200 grader i 16-18 minuter, håll koll på slutet
8) Låt dem svalna och rör under tiden ihop osten, smöret och florsockret
till en slät glasyr
9) Spritsa eller bred ut glasyren uppepå muffinsen när de svalnat.
Vill du garnera muffinsen med tunna morots-skivor så ta en osthyvel
och hyvla tunnt, förväll sedan i kokande vatten några få minuter.
Lägg morots-skivorna i kallt vatten, torka dem och sno sedan ihop
dem fint uppepå muffinsen!
Smaskig morots-muffins!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|