Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015
Visst ser den "nyttig" och härlig ut den här färgsprakande matvete-salladen
Kände för något riktigt energi-sprakande igår och hittade en sallad i tidningen Elle som inspirerade
mej till att få ihop den här salladen.
Matvete - tabbouleh med halluomi
ca 4 portioner
1 1/2 dl okokt matvete + 2 1/2 dl vatten
1 kokt rödbeta skuren i mindre bitar
1 dl grovhackade, torrrostade hasselnötter
1 dl kokta kikärtor
1/2 granatäpple (kärnorna)
200 gram halluomi
1/2 kruka grovhackad basilika
1/2 kruka grovhackad kruspersilja
1) Koka matvetet i vattnet i ca 15 minuter och låt det svalna
2) Skär halluomin i skivor och stek den i en varm, torr panna några minuter på var sida
3) Grovhacka nötterna och rosta dem några minuter medan du rör om hela tiden
4) Pilla bort granatäppel-kärnorna ur hinnorna och hacka örterna
5) Skär den kokta rödbetan i mindre bitar
6) Blanda nu alltihopa i en vid salladskål
Jag gjorde en paprikahummus till smakade väldigt bra ihop med den här tuggiga salladen
Matvete-salladen med paprika-hummusen
Paprika hummus
1/2 burk kikärtor
2 st grillade paprikor (burk)
1 1/2 msk tahini
1 dl finriven parmesan
2 finrivna vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
salt och peppar
Mixa alltsamns med en stavmixer eller matberedare och smaka av med salt och peppar.
Den här hummusen står ca fem dagar i kylen och är jättegod på stt nybakt bröd också!
Krämig och god parika hummus
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|