Direktlänk till inlägg 26 oktober 2015
Härligt krämig kålrots och kikärts stroganoff med rött fullkornsris till
Bytte ut korven mot lätt förvälld kålrot och kokta kikärtor och fick en jätte fräsch och
smakrik gryta att förgylla "Vegetarisk måndag" med!
Det här gick åt till grytan
ca 4 port
350 gram kålrot
3 dl kokta kikärtor
1 gul lök
4 msk creme fraiche
2 msk tomatpure
2 tsk paprikapulver
4 dl vatten
2 tsk maizena + lite vatten
salt och peppar
smör eller olja att bryna i
1) Skala och skär kålroten i bitar och koka den lagom mjuk i 10 minuter
2) Skala och skär löken i skivor och fräs den tillsamans med paprikpulvret i smör el. olja
3) Ha i de kokta kålrötterna och låt dem fräsa med löken en stund och ha sedan i
paprikapulver och creme fraiche och rör om
4) Häll på vattnet och låt allt blanda sej igen och häll i kikkärtorna och låt grytan koka
och låt den sjuda på svag värme ca 10 minuter så att smakerna går ihop
5) Red grytan med maizenan och smaka av den med salt och peppar
Här puttrar den krämiga och goda kålrots stroganoffen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|