Direktlänk till inlägg 23 oktober 2015
Sesampannkakor med en krämig grönsakswok
Den här veckan har kännts lång så ikväll blev det något snabbt och enkelt fast det är fredag,
hade handlat hem lite olika godsaker till en liten italiensk, veg-buffet men det får nog vänta
till imorgon. Den som väntar på något gott....blev helt ok det här också fast såklart lite mer
vardagsaktigt!
Till pannkaks-smeten
ca 6-9 pannkakor (beroende på hur stora du gör dem)
4 dl lantbrödsmjöl
1 dl sesamfrö
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
3 ägg
Smör att steka i
1) Blanda mjölet med salt och sesamfrö och vispa i mjölken lite i taget
2) Vispa smeten slät och knäck äggen och vispa i dem också, smeten mår bra av att få stå
kallt och svälla någon halvtimme
3) Smält lite smör i en stekpanna och stek gyllenbruna pannkakor av smeten, 2-3 minuter på
var sida på medelvärme
4) Trava dem på en tallrik och låt dem svalna. Gör under tiden fyllningen
Vitkåls och morots wok
1 bit finstrimlad vitkål (ca 1/4 av ett normal stort vitkålshuvud
1 grovt riven stor morot (eller två stycken mindre)
ca 1 1/2 dl böngroddar
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk curry
1 tsk vitlökspulver
1 liten bit fint tärnad chilifrukt
1 1/2 dl creme fraiche
matolja att fräsa grönsakerna i
salt och peppar
1) Finstrimla vitkålen i en matberedare eller med en osthyvel (akta fingrarna!)
2) Grovriv moroten och tärna chili-biten fint
3) Värm lite matolja i en wokpanna och fräs grönsakerna i kryddorna, låt dem bli mjuka under omrörning
i några minuter
4) Ha i creme fraichen och rör runt till en krämig massa. Smaka av med salt och peppar
5) Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och ät ihop med en god sallad
Jag hade en grönkål och bönsallad med lite paprika ringar och balsamico till
Vackra fäll-horn på vedbods väggen
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|