Direktlänk till inlägg 18 oktober 2015
Jättegoda morots-scones som känns lite nyttiga också!
Här kommer mitt recept på morots scones som passas bra att äta till en soppa och också till ett "afternoon tea"!
Det här blir 7-8 st knubbiga scones
2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk råsocker
50 g rumsvarmt smör
3 dl grovrivna morötter
Så här ser degen ut innan den ska klickas ut på plåten, riktigt kladdig är den
1) Sätt ugnen på 225 grader
2) Blanda alla torra ingredienser i en bunke och finfördela smöret i bladningen
3) Blanda i de rivna morötterna och mjölken och rör om alltsammans till en deg som du klickar ut på bakplåtspapper
4) Grädda dem ca 12-15 minuter och låt dem sedan svalna lite innan du serverar
En bild på den vackra dimman jag såg utanför mitt köksfönser igår eftermiddag
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|