Direktlänk till inlägg 7 oktober 2015
Det är härligt att ha hem-gjord musli i skåpet
Musli till en stor långpanna
5 dl havregryn
2 dl rågflingor
1 dl vetekli
2 msk krossade linfrön
3 msk grovhackade solrosfrön
2 msk kokos
1 msk kanel
1/2 tsk äkta vanilj
2 msk honung + 1 dl vatten + 1 dl rapsolja
smaksättning att blanda i när blandningen är färdig-rostad:
3/4 dl grovhackade russin eller
1/2 dl grovhackade aprikoser
1) Blanda samman alla torra ingredienser på en stor ugnsplåt med bakplåtspapper på.
2) Rör ut honungen i vattnet och blanda sedan ihop vattnet med matoljan.
3) Häll nu ut oljeblandningen på grynblandningen och blanda runt ordentligt, gärna med händerna.
4) Rosta muslin i 175 gradig ugn i 10 minuter, rör om ordentligt och sätt in plåten för 10 minuter till
5) Rör runt igen och sätt in plåten till att rosta klart i ytterligare 10 minuter.
6) Låt nu muslin stå och svalna helt, gärna över natten innan du blandar i russin eller aprikoser och
häller upp den
Här har min musli-blandning stått och svalnat ordentligt och jag har rört i både torkade aprikoser och russin
En bild på min pappas vackra solroser i höstsolen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|