Direktlänk till inlägg 6 oktober 2015
Jättegoda bönbullar med potaitsmos och smörfräst grönkål och rödbets sallad
Häromdagen gjorde jag de här bönbullarna som verkligen var saftiga och goda, ett riktigt bra substitut för
"riktiga" köttbullar!
Bönbullar
ca 4 port.
3 dl kokta svarta bönor
2 dl mandelmjöl
2 dl riven ost
1 liten grovriven gul lök
1 dl ströbröd till smeten
1 dl ströbröd till att rulla bullarna i
1 liten grovriven gul lök
1 ägg
1 msk grillkrydda
salt och peppar
matolja el. smör att steka i
1) Mixa de kokta bönorna i i matberedare
2) Blanda dem i en bunke tillsammans med ost, ströbröd, mandelmjöl, ägg lök och kryddor
3) Rör samman till en fin smet och smaka av
4) Forma fina bullar som du sedan rullar i ströbröd
5) Stek dem på medevärme i ca 7-8 min i fettet
Här får bönbullarna fin färg
Jag åt potatismos och smörfärst strimlad grönkål, skivad kokt rödbeta och solrosfrön till
Väldigt gott och nyttigt tillbehör
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|