Direktlänk till inlägg 1 oktober 2015
En av mina favorit-sallader!
Var lite hängig av förkylningen så det blev inte ens någon riktig mat-lagning idag. Hade tur att ha kokta rödbetor
i kylen så det gick snabbt att fixa till den här härliga sallads-tallriken.
Chevre chaud-sallad
1 port
ca 75 g getost
1 stor kokt rödbeta
1 msk flytande honung
2 nävar blandad sallad (tex ruccola, mache, roman eller vad du råkar ha hemma)
ca 40 g valnötter
5 cocktailtomater
1 msk olivolja
några kvistar färsk rosmarin
flingsalt och grovmalen svartpeppar ur kvarnen
1) Sätt ugnen på 225 g
2) Skär getosten i knubbiga skivor och lägg dem i en ugnsform och ringla över honungen
3) Gratinera tills osten fått fin yta ca 6-8 min. Ta ut den och låt den svalna något
4) Skölj salladen och strimla den grovt ch lägg sedan upp den på en tallrik
5) Skiva den kokta rödbetan och lägg den på salladen
6) Kvarta tomaterna och grovhacka valnötterna och placera ut dem också på salladstalriken
7) Lägg nu osten uppepå rödbetan, strö över den finhackade rosmarinen och häll på olivolja,
flingsalt och lite grovmalen svartpeppar sedan är det bara att äta och njuta!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|