Direktlänk till inlägg 28 september 2015
Nyttiga och jättegoda kikärts-och bönbiffar
De här biffarna gick fort att göra om man hade färdig kokta kikärtor och bönor. Det är något jag alltid har hemma
numera, det får ju inte kännas som att vegetarisk matlagning alltid måste vara så välplanerad med flera dagars
förberedelser. Så funkar det inte alltid i vardagen! Så det känns lite bra att lära sej lite vegetarisk "snabbmat"!
Kikärtsburgare
ca 8 mindre
1 liten tetra kikärtor,190 g
1 liten tetra röda kidneybönor, 190 g
1 mellanstor morot, skalad finriven
1/2 gul lök skalad och grovriven
50 g solrosfrön
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta finhackad
1/2 tsk malen koriander
salt och peppar
ca 1/2 dl ströbröd
matolja att steka biffarna i
Det här ska bli till fina, nyttiga kikärts-biffar
1) Låt kikärtor och bönor rinna av i en sil och häll dem sedan i en matberedare och mixa dem tillsammans
med den rivna moroten, löken och vitlöken, tahinin, koriandern och solrosfröna
2) Det gör inget om massan inte blir helt slät, lite bitar är bara gott och "tuggigt" att ha med. Smaka av
med salt och peppar och vänd upp smeten på en tallrik
Smeten är lite lös men den var ändå ganska hanterbar
3) Blöt händerna i kallt vatten och forma 8 mellanstora bollar som du sedan vänder runt i ströbrödet och
plattar till lite
4) Hetta upp matoljan i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme några minuter på var sida
8 st härliga kikärtsburgare färdiga att ätas
Jag åt pappardelle, lite finskurna grönsaker och en sval basilika-yoghurt till. Smakade alldeles utomordentligt
gott!
Basilika-yoghurt
ca 4 port
2,5 dl turksik mat yoghurt
ca 1/2 dl färska basilikablad
en knivsudd cayenne
1) Finhacka basilikabladen
2) Blanda samman allt och låt såsen stå svalt tills du ska äta
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|