Direktlänk till inlägg 16 september 2015
KRISPIG WOK MED SÖTSUR SMAK
Längtade efter något riktigt gott efter min långa hundprommis idag, blev den här ris-woken som smakade "godis"!
FRIED RICE MED CHAMPINJONER OCH CASHEWNÖTTER
ca 4 port (mycket mat!!)
4 portioner kokt ris
1/2 msk vitvinsvinäger
1 tsk maizena
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk sambal oelek
ca 100 g persikor från en liten burk
1/2 dl persikospad
250 g champinjoner
1 röd lök
1/2 röd paprika
1 zucchini
2 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
3 ägg
100 g sugersnaps
100 g rostade cashewnötter
salt och svartpeppar
några msk neutral matolja att woka i
1) Blanda persikospad, vinäger, soja, sambal oelek, 0,5 tsk salt och maizena till en sås
2) Skär champinjoner i fjärdedelar och stek i en panna i 5 min och ställ sedan åt sidan
3) Klyfta rödlöken, kvarta zucchinin och fräs det tillsammans med
pressad vitlök i 3-4 min
4) Strimla paprikan och fräs med det andra i några minuter tillsamans med sugersnapsen
och den rivna ingefäran
5) Ta undan det frästa från spisen och knäck nu äggen i pannan, skaka ut dem, låt dem stanna
och hacka sedan sönder dem smått med stekspaden
6) Blanda i det kokta riset och fräs det ihop några minuter och häll sedan i såsen och grönsakerna
du redan fräst
7) Woka ihop det och låt det bli ordentligt varmt
8) Smaka av med salt och peppar och toppa med de klyftade persikorna och cashewnötterna
Nu är det bara att äta och njuta! :)
EN RIKTIG GODISRÄTT!
BILD FRÅN MIN HÖST-PROMMIS
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|