greenyammie

Senaste inläggen

Av greenyammie - 13 september 2015 20:47

    

EN HÄRLIG GREKISK SALLAD PÅ OLIKA HÖSTPRIMÖRER KUNDE VI NJUTA AV UTE IDAG




Finns bara fetaost och oliver hemma så har du det viktigaste för att få till en fräsch grekisk sallad. Ju mer

grönsaker desto godare! Den här gången blev det både lite kyl-rensning och det sista ur växthuset.




GREKISK SALLAD

ca 4-6 port.


2 tomater

1 paprika

1/2 gurka

2 avokado

2 morötter

1 halvt salladshuvud

1 liten burk svarta oliver med kärnor

ca 400 g feta-ost i bit

1 liten röd lök

2 msk finhackad färsk oregano

2 msk finhackad färsk basilika

4 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk salt och grovmalen svartpeppar


1) Bryt salladen i grova bitar och lägg i en skål med isvatten så den blir härligt krispig

2) Skölj och tärna tomaterna och paprikan

3) Skala gurkan och tärna den grovt

4) skala också morötterna och hyvla sedan långa strimlor av dem med en osthyvel el.en potatis-skalare

5) Skala och tärna avokadon

6) Skala rödlöken och skär tunna ringar

7) Dela ev. fetaosten i mindre bitar och häll av oliverna

7) Häll sedan av salladen i ett durkslag och bottna med den i en stor vid skål och blanda ned allt

 det andra till en vacker sallad

8) Rör ihop en vinegrätt av oljan, vinägern och örterna och smaka av med salt och peppar och häll den över salladen





Här kommer ett jätte enkelt recept på ciabatta. Det är en kalljäst deg och du ställer in den i kylen över natten

och dagen därpå är det dags att sätta igång med den. Den ska inte arbetas alls utan man stjälper ut den på

en väl mjölad bakbänk och vänder den i mjöl med hjälp av en degskrapa.


            

HÄRLIGT SEGA OCH GODA OLIVCIABATTA



OLIVCIABATTA

ca 18 ganska stora bröd


1/2 pkt jäst

1,2 liter vatten

1/2 msk salt

1 msk honung

2 dl grahamsmjöl

2 liter vetemjöl + ca 2- dl till utbaket

1 dl tärnade oliver



1) Smula jästen i en stor bunke och häll på vattnet och lös den

2) Tillsätt salt och honung och de tärnade oliverna

3) Ha i mjölet och rör ihop alltsammans till en lös deg

4) Ställ in i kylen och låt degen jäsa över natten


    

LÖS JÄSTEN I VATTNET OCH HA I DE HACKAD OLIVERNA



5) Häll rikligt med mjöl på bakbordet och stjälp ut degen ovanpå, försök forma den till en rektangel

     med hjälp av en degskrapa

6) Strö lite mjöl ovanpå degen och dela den i 18 mindre fyrkantiga bitar som du lyfter upp på en

    bakpapper klädd plåt med hjälp av degskrapan eller en stekspade om du tycker det går bättre

7) Låt brödet jäsa ca 30 min och grädda sedan i 225 g. i ca 15 min

     Brödet får en härligt seg yta och ett mjukt inanmäte


    

HA RIKLIGT MED MJÖL OCH SÅ DELA BITAR MED EN DEGSKRAPA


    

HÄR LIGGER NÅGRA STORA BRÖD OCH JÄSER INNAN GRÄDDNINGEN

Av greenyammie - 13 september 2015 20:37

    

DE HÄR ÄRTSKOTTEN HAR FÅTT VÄXA I TVÅ VECKOR!



Jag har fått för vana att alltid ha en kruka med färska ärt-skott att ta till för att liva upp salladen, woken eller omeletten.

 Det är väldigt krispiga och goda och väldigt enkla att odla, sköter sej nästan själva!

Fyll bara en kruka med jord, häll på ett lager med torkade gula ärtor (ja de man kokar ärtsoppa på!!),

fyll på med en cm jord och vattna med en blomspruta och täck det hela med plastfolie och ställ i ett söder-

fönster. Vattna varje dag och efter 10-12 dagar kan du skörda!

Av greenyammie - 13 september 2015 09:20

 

KRÄMIGA OCH JÄTTEGODA CHOKADMUFFINS MED SMAK AV MINT OCH HALLON!



CHOKLADMUFFINS MED CHOKLADTOPPING

12 st


1 dl kakao

2 dl mjölk

2 dl socker

150 g smör el. margarin

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

50 g mintchoklad


    

ALLA INGREDIENSERNA TILL LÄTTBAKADE OCH GODA CHOKLADMUFFINS!



1) Blanda kakao, mjölk och 1 dl av sockret i en liten kastrull och koka upp under omrörning, låt svalna

2) Sätt ugnen på 175 och ställ upp 12 muffinsformar på en ugnsplåt

3) Rör rumsvarmt fett och socker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet

    

SMÖR, SOCKER OCH ÄGG VISPAS  IHOP PORÖST


4) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med den avsvalnade mjölk

    och kakao blandningen.

5) Grov hacka en halv mintchoklad kaka och blanda i smeten

6) Rör i till en slät smet och fyll muffinsformarna nästan upp till kanten

    

CHOKLADMUFFINSEN REDO FÖR UGNEN


5) Grädda i den nedre delen av ugnen ca 17-20 min tills de fortfarande är lite lösa i mitten.


    De här chokladmuffinsen

    går utmärkt att njuta av redan nu men blir verkligen något extra om du dessutom

    toppar dem med den här

    goda chokladsmörkrämen och dessutom sätter ett stort saftigt hallon uppepå!


    SMÖRKRÄM MED MYCKET CHOKLADSMAK

    200 g rumstempererat smör

    1,5 dl florsocker

    2 msk kakao

    2 tsk vaniljsocker

    1 äggula

    Rör ihop allt till en slät kräm som spritsas på de avsvalnade muffinsen




Av greenyammie - 12 september 2015 22:25

VÄRLDENS GODASTE PASTA; SVAMP-FYLLD RAVIOLI MED VALNÖTSÅS!!




En enkel och supergod pasta-rätt som du slänger ihop på mindre än en halvtimme.





PASTA MED VALNÖTSÅS

ca 4 p.



2 dl valnötter

1 1/2 dl mjölk

3 msk creme fraiche

3 msk vispgrädde

2 msk vitt vin

1 dl riven parmesan

salt och peppar och ev. lite finhackad färsk rosmarin


400g valfri pasta (gärna färsk)



1) Sätt på pastavatten i en stor kastrull, när det kokkar upp häll i pastan och låt den koka upp och dra sedan ned värmen och sätt timern på 5-8 min beronde på vilken pastasort du valt

2) Hacka valnötterna grovt och torr-rosta dem i några min i het panna

3) Häll på cremefraiche, mjölk, vispgrädde, vitt vin och den rivna parmesanen och låt det koka ihop litet

4) Smaka av med salt och peppar och ställ pannan åt sidan

4) Häll av pastan, smaka av valnötsröran och när du är nöjd med smaken så servera den till den nykokta pastan

    tillsammans med lite finhackad rosmarin.



Det passar bra med lite vitkåls och bönsallad till!         




    

Världens godaste choklad-mousse-muffins! <3




Eftersom det är lördag så unnade vi oss också något lite extra gott. Gillar man choklad så lovar jag att det här blir uppskattat. En riktigt snabb bakad chokladmousse muffin som bara kräver 12 min i ugnen.

   

Här har jag tillsatt socker, ägg och mjöl i smör och choklad massan


EN HELT UNDERBAR CHOKLADMOUSSE-MUFFINS SOM DU BARA MÅSTE PROVA OM DU GILLAR CHOKLAD!




CHOKLADMOUSSE MUFFINS

6 st


100 g mörk choklad

100 g smör

3 ägg 1 1/2 dl socker

1/2 dl vetemjöl


florsocker till garnering

ev. färska bär och vispgrädde



1) Sätt ugnen på 200 g och ställ fram 6 st. stora muffins-formar i papper el. metall. (de i metall måste smörjas)

2) Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med fettet i en kastrull på svag värme

3) Rör ned äggen och sockret i chokladsåsen och rör slätt, tillsätt sedan vetemjölet och rör det hela slätt återigen

4) Häll smeten i formarna, nästan ända upp till kanten. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 12 min. Då de är färdiga ska de kännas torra på ytan men vara krämiga i mitten

5) Låt muffinsen svalna i sina formar innan de garneras med florsocker och ev. garneras med bär. Det är extra gott med en klick visp-grädde till!





Av greenyammie - 12 september 2015 16:03

    


LITE ANNORLUNDA BIFFAR GJORDA PÅ PALSTERNACKA SMAKAR UNDERBART IHOP DEN FRISKA MYNTASÅSEN!



Gillar man palsternacka så kan de här biffarna bli en favorit. De är lite krångliga att göra kanske, men absolut

väl värt besväret enligt min mening. Något man kan tänka på kanske är att äta någon sallad med bönor el. linser

som tillbehör eftersom proteinvärdet inte är så högt i själva biffarna!



PALSTERNACKSBIFFAR

ca 15 st. mindre

1 kg palsternacka

4 ägg

1 dl vetemjöl

0,5 dl fint tärnad gul lök

50 g smör

1/2 dl vatten

1/2 dl tärnad paprika

2 msk grovt hackad persilja

1/2 -1 msk sambal oelek

2 msk olivolja

salt och peppar



1) Skala och skär palsternackan i jämnstora mindre bitar, lägg dem på en bakpappers klädd

ugnsplåt och ringla över oljan blandat med sambal oeleken

2) Rosta dem på ca 200 g. i 20-30 min tills palsternackan blivit mjuk och lätt rostad, låt svalna


    

PALSTERNACKAN STRIMLAD OCH INOLJAD FÄRDIG FÖR UGNEN!


3) Smält nu smöret i en kastrull tillsamans med vattnet

4) Vispa ned mjölet lite åt gången i kastrullen

5) När blandningen lossar från botten och håller ihop i en klump så lägg över den i en bunke

6) Rör sedan i ett ägg i taget tills det blir till en jämn smet


    

HÄR VISPAS SMÖR OCH MJÖLSMETEN TILL EN SLÄT MASSA.



7) Mixa nu de rostade palsternackorna i en mixer eller med en mixerstav.Om det går trögt så ringla i lite

olivolja eller vatten

8) Blanda sedan det mixade med den finhackade löken och paprikan, persiljan samt mjölblandningen

9) Rör ihop det hela ordentligt och smaka sedan av med salt och peppar

10) Forma med vattensköljda händer till biffar (eller järpar om du så vill!) Smeten är lite lös och luftig

i konsistensen  så den kan vara lite kladdig att jobba med. Man kan ev. ta hjälp att forma dem med en stor sked!

11) Grädda till sist i ca 175-200 g. i 15 till 20 min tills biffarna fått fin färg och känns stadiga i konstistensen



Eftersom biffarna har en mjuk struktur är det gott  med något tillbehör som kräver tuggmotstånd, tex ugnsbakad potatis med olika rotfrukter.

Skär potatis och tex morot, kålrot, rotselleri och rödlök i mindre bitar, blanda med lite salt och en god olja och rosta i het ugn, ca 225-250 i 25-30 min.


Jag tycker det passar bra med den här fräscha mynta-såsen till de lite söt-aktiga biffarna!


 

FÄRSK MYNTA BLIR EN VÄLDIGT GOD OCH ANVÄDBAR KALL SÅS!



MYNTA-YOGHURT


4 dl matyoghurt

1 dl finhackad mynta

1/2 kryddmått cayenne-peppar

ca 1 tsk honung

salt och peppar



Hacka den färska myntan fint och blanda den med yoghurt och kryddor. Låt den stå kallt innan servering så att smakerna hinner gå ihop! Det blir ganska mycket sås så det räcker säkert till en annan dag också. Håller sej

5-6 dagar om den får stå med lock i en kall kyl.











Av greenyammie - 8 september 2015 21:52

    


HÄRLIGT SAFTIG LASAGNE MED MYCKET SMAK!




VEGETARISK LASAGNE MED AUBERGINE

ca 6-8 portioner


ca 12 lasagne plattor

1 aubergine

4 dl riven ost

1 liter mjölk

5 msk maizena

1 gul lök

250g krossade tomater

1 dl röda linser

1 msk torkad basilkia

1 msk torkad oregano

1/2 msk torkad timjan

2 vitlöksklyftor




 Bechamellsåsen:

1 liter mjölk

ca 4-5 msk maizena

salt och peppar


1) Rör ut maizena mjölet i lite utav mjölken och värm resten i en tjockbottnad kastrull

2) När mjölken är varm så vispa ned redningen och dra samtidigt ned till medelvärme, vispa

   i såsen tills den tjocknat och dra den då från värmen


 Tomat och lins-såsen:

1 gul lök

250 g. krossade tomater

2 vitlöksklyftor

1 msk basilika

1 msk oregano

1/2 msk timjan

1 dl röda linser

1 msk olivolja

salt och peppar



1) Tärna löken och vitlöken fint

2) Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och bryn lök och vitlök tillsamanas med det torra kryddorna

    (använder du färska kryddor är det bättre att ha i dem senare, men torkade kryddor blommar upp ifall

     de får vara med vid bryningen!)

3) Häll på de krossade tomaterna och de väl sköljda röda linserna och rör om

4) låt det hela koka upp och sedan småputtra ca 10 min och ställ det sedan åt sidan



Nu är becamellsåsen och tomat och linsåsen färdiga och då ska auberginen skivas ganska tunnt och  sedan

 vändas i  en varm stekpanna med olivolja.



Bottna sedan en ordinär ugnsform med lite av den vita såsen och börja sedan att varva plattor, tomat sås,

vitsås och ost och så plattor igen. se till att det finns sås och ost så att det räcker till att täcka det översta

lagret plattor!


Grädda sedan lasagnen i ca 35- 40 min på 175 grader. Täck över den med bakplåtspapper om den börjar bli

för mörk. Njut den tillsamans med en nylagad vitkålsallad eller en fräsch grönsallad!


    

 NÅGRA BILDER FRÅN MIN EFTERMIDDAG I LINGONSKOGEN!

    








Av greenyammie - 8 september 2015 20:43

    

HÄRLIGT MATIG LINS-SOPPA MED VÄRME!


RÖD LINS-SOPPA MED PAPRIKA OCH SPISKUMMIN

ca 6 port


2 1/2 dl röda linser

ca 5 normalstora potatisar

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

1 tetra krossade tomater 200g

ca 1 dl tomatpure

ca 2 msk paprikapulver

ca 1 msk spiskummin

1 1/2 liter grönsaksbuljong

ca 2 dl creme fraiche

matolja att bryna i

1/2 dl hackad persilja

1 dl gräddfil att toppa soppan med

salt och peppar



1) Skölj linserna väl

2) Skala vitlök och potatis och ansa och skölj purjolöken

3) Finhacka sedan vitlöken, skiva potatisen och strimla purjolöken

4) Fräs grönsakerna på svag värme i oljan i en tjockbottnad kastrull

    tillsamans med paptikapulver och kummin

5) Häll på buljongen och koka upp och låt det hela småputtra i ca 10 min

6) Lägg nu i de avrunna linserna och tillsätt också tomaterna och creme fraichen

    och rör om, Låt det koka upp igen och låt det sjuda i ca 15 min till

7) Smaka av med salt och peppar och förstärk smaken med mer vitlök,

    paprika el. kummin om du vill ha en hetare soppa!

8) Soppan smakar gott toppad med persilja och gräddfil



Det är synd och skam att äta en god soppa utan ett nybakt bröd till.

Här är ett recept på urgoda ostgifflar.


    



HEMBAKTA OSTGIFFLAR

32 st


1 pkt jäst

50 g smör

5 dl mjölk

1 tsk salt

1 tsk socker

ca 8 dl vetmjöl + 5 dl mjölblandning 4 sädeslag

50 g smör + 100 g riven smakrik ost till giffelfyllning

1 ägg till pensling

vallmo- eller sesamfrö att strö på gifflarna


1) smula jästen i en degblandare

2) smält smöret i en kastrull och häll i mjölken och värm till 37 fingervarmt

3) häll över jästen och ha i salt och socker och blanda tills jästen löst sej

4) ha i mjölet lite i taget och arbeta sedan degen smidig i minst 5-6 min

5) jäs degen i 30 min

6) dela degen i fyra delar som var och en kavlas till en rundel

7) sporra eller skär ut 8 lika stora trekanter på rundlarna

8) smöra rundlarna och fördela den rivna osten uppepå, rulla sedan ihop varje trekant till en

    giffel mot mitten och lägg på bakplåtspapper-klädd plåt och låt jäsa i 30 min

9) pensla med ägget och strö på vallmo- el. sesamfrö grädda sedan i 225 i ca 8-10

    min tills de får vacker färg


    


    



Något som är väldigt gott till soppa är ju också krutonger! De gör man snabbt av dagsgammalt bröd som man har

ligger i bröd-burken.


Tärna små fyrkanter så du har ca 5 dl tärnat bröd häll upp 1 dl neutral matolja i en kopp och blanda ned;

1 1/2 tsk vitlökspulver, 1/2 tsk paprikapulver och 1/2 tsk salt. Rör runt det på bröd-tärningarna och gratinera

i 225 grade i ca 10-12 min tills de blir fint gyllenbruna.


    




Av greenyammie - 6 september 2015 20:11

    

HÄR EN BILD PÅ DEN FÄRDIGA BÖNOCH BOVETEBURGAREN! JÄTTESMASKISG!


 


BÖN OCH BOVETEBURGARE  6-8 normalstora veg.burgare

4 dl krossat bovete

7 dl vatten

1/2 tsk salt

1 dl svarta okokta bönor

6 dl vatten

2 msk tahini

1 msk hemblandad grillkrydda (recept nedan)

1 dl turkisk matyoughurt

ca 1/2 dl sesamfrö

lite matolja till stekning


    



Först receptet på GRILLKRYDDAN:

1 msk grovmalen svartpeppar, 1 msk salt, 1 mskpaprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk timjan, 1 tsk spiskummin

och 1 halv tsk cayennepulver blandas väl i en ren glasburk. Sätter bra smak på det mesta!




Nu till själva BÖNBURGAREN:

1) Koka alltså först de svarta bönorna i lite salt och vatten. De tar någon dryg timme om man inte blötlagt

dem över natten först.

 Det krossade bovetet ska också kokas med lite salt och vatten. Det tar ca 10-15 min. och det blir ungefär som en grötliknande tjock massa.

2) Låt alltihop svalna av och mixa sedan de svarta bönorna med en stavixer.

3) Blanda samman det kokta bovetet i en vid bunke med de mixade svarta bönorna, tahinin, grillkryddan och  matyoughurten. Massan är lite tjock så försök blanda alltsammans väl med en träslev eller liknande. Smaka av, ta lite mera kryddor om du inte tycker att det smakar tillräckligt.

4) Rulla sedan till 8 stycken lika stora bollatr som du sedan plattar ut och vänder i lite sesamfrö. Stek dem ca 10 min på var sida i olja på svag värme i stekpanna, eller ca 15 min i 225 grader i ugnen.


De här biffarna får en svagt nötaktig smak och jag tycker de är väldigt goda att äta i hamburgerbröd, men de smakar också väldigt bra till potatismos, pasta elller bulgur försås!




Här kommer ett jättebra recept på ett väldigt gott hamburgerbröd;


HEMBAKT HAMBURGERBRÖD:

ca 12 stycken

25 g jäst

2 dl mjölk

1 dl vatten

1 msk socker

4 msk neutral olja (tex solros el. rapsolja)

2 tsk salt

1 ägg

ca 9 dl vetemjöl (spara lite till utbakningen)

Till pensling:

1 ägg + 2-3 msk oskalat sesamfrö


1) Sätt ugnen på 225 och smula ner jästen i en degblandare.

2)  Värm mjölken och vattnet till 37 g. och häll i blandaren.

3) Tillsätt socker,salt olja och ägg och låt maskinen lösa det med jästen.

4)  Blanda i lite i taget av mjölet och arbeta degen smidig i 5-10 min. Låt den jäsa i 30 min.

5) Dela degen i två delar och forma till runda bullar. Rulla ut bullarna till längder och dela varje längd i  sex bitar    som formas till runda bollar.

6) Lägg bollarna på plåtar och platta till lite med handen. Låt dem jäsa i 30 min till.

7) Pensla sedan med lätt uppvispat ägg och strö över sesamfrö och

    grädda dem mitt i ugnen i 10-12 min, tills de fått fin gyllenbrun färg.

    




Vill man lyxa till det så kan man också servera friterad potatis till sina bönburgare! Jättegott och enkelt att göra själv, se bara till att vakta oljan vid spisen. Ha ett stort lock i beredskap ifall det skulle bli för varmt!


HEMFRITERAD POTATIS

ca 2 portioner

4-6 normalstora potatisar (beroende på hur hungrig du är!)

ca 5 dl av en neutral matolja.



1) Skala potatisarna och skär dem i lite grova och tjocka strimlor.

2) Värm olja i en vid kastrull. Jag tycker det går väldigt bra i en wokpanna.

3) Prova med en liten brödbit om det fräser om oljan, då är det dax för potatisen.

4) Fritera strimlorna i några omgångar ca 4-5 min brukar det ta. Ha en hål slev att

  vända dem runt med. Den blir också bra att fånga upp pommes friten med när de ser

  gyllenbruna ut. Lägg dem på hushållspapper i ett uppläggningsfat med lock tills alla är klara.

.  


Lycka till! Imorgon kommer receptet på en god lins-soppan.



Presentation

På greenyammie bygger jag min egen vegetariska receptbank, jag har börjat äta mycket vegetariskt och här kommer alla recept och idee´r jag provar! Blir också en hel del bakning, en go fika lyser alltid upp!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

NÅGOT SÖTT OCH GOTT!

CHOKLADMUFFINS MED EXTRA ALLT

 

Snabba mikro-muffins

 

Kladdkakemuffins

  Jättegoda kladd-muffins

CHOKLADSNITT

 

Morotskake-muffin

 

Citronmarängpaj

 

Chokladmousse-muffin

 

Kladdkaka med kolakräm

 

Saffransbulle med mandelmassa

 

Alla hjärtans chokladtårta

 

Schwarzwaldtårta

 

Raw choklad-kokos kaka med valnötter

 

Vaniljhjärtan

 

Bra deg till pepparkakshus

 

Bakad blåbärscheesecake

 

Nässel/mangold-smoothie med päron och mynta

 

Hallonsmoothie med mango, chiafrö och ingefär

 

Kumminknäcke

 

Ciabatta

 

Ostgifflar

 

Raw-kaka med hallon och kokos

 

 

Energibollar med nötter, aprikoser och kokos

 

Pizza med sparris, spenat och mozzarella

 

Boveteburgare

 

Morotswallenbergare

 

Couscous och lins bullar

 

Supergoda bönbullar

 

Champinjon och getostburgare

 

Vegetarisk lasagne med aubergine

 

Grekisk moussaka

 

Chevre Chaud-sallad

 

Röd curry soppa med kokosmjölk

 

Vegetarisk Ceasar

 

Salvia och valnötspasta

 

Tacokryddad grönsaksås med pestopasta

 

Supergoda falafel

 

Flatbread med pesto och karamelliserad rödlök

 

Blomkål o broccoli pasta med parmesan

 

Palsternacksbiffar med myntasås

 

Portabello med wokad matvetesallad

 

Fried rice med svamp och cashewnötter

 

Linspannkakor

 

Spenat och getostrulle

 

Spenat o rödbetspaj med feta

 

Het grönsaksgryta med sambal o chili

 

Kålrot o kikärts stroganoff

 

Couscous o kidneybönsbiffar

 

Vitkåls och morotswok med halluomi

 

Getostfylld cannelloni

 

Broccoli och bönbollar

 

Jättegoda råglimpor

 

Mina bästa kanelbullar

 

Jättegott fröknäcke

 

Supergod halluomi-pizza

 

Pepparkaka med inspiration från Paris

 

Pepparhus istället för en blomma

 

Julfina stadshus i pepparkak

 

Hallimoiburagre mmmm.....

 

Liten karusell i pepparkaka

 

Mumsiga morotsnuggets

 

Wienerbullar

 

Morotskaka special

 

Morotslimpor

 

Majakaka med äppelmos o mandel

 


Ovido - Quiz & Flashcards