Direktlänk till inlägg 29 februari 2016
Det här är min favorit tårta som inte är så svår att göra som många tycks tro! Gillar man nötter och choklad
så lovar jag att det blir en favorit!
Schwarzwaldtårta ca 12 bitar
2 1/2 dl hasselnötter
1 dl sötmandel
3 dl florsocker
5 äggvitor
6 dl vispgrädde
200 gram mörk choklad
1 tsk kakao
1 tsk vanilj
1) Börja med bottnarna, sätt ugnen på 175 grader och rita sedan tre
ca 25 cm i diameter på tre bakplåtspapper. Smöra cirklarna lätt
2) Mät upp nötter och mandel och mixa stötvis tills nötblandningen
är nästan söndermixad. Det är gott om det är lite "tugg-motstånd"
kvar!
3) Vispa sedan äggvitorna till hårt skum, ( viktigt med en helt ren bunke
och äggvita helt fri från gula) Blanda nöt och mandel mixet med flor-
sockret och vänd det försiktigt ned i den uppvispade äggvitan.
Fördela smeten jämnt i de uppritade cirklarna
4) Grädda bottnarna mitt i ugnen en och en i ca 10-12 minuter
eller tills de känns torra och genomgräddade. Låt dem kallna
Innan de lossas från pappret
5) Smält nu chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och bred sedan
ut den på ett bakplåtspapper och låt svalna men inte stelna helt.
Skär den i sneda rutor eller bitar, låt nu chokladen stelna innan
du bryter isär bitarna
6) Vispa nu all grädden som ska vara som fyllning och även täcka
tårtan uppe på och runt kanterna. Smaksätt med vanilj
7) När du fördelat grädden mellan bottnarna och runt hela tårtan
är det dags att dekorera den med chokladbitarna och till sist
kan du garnera med lite kakao som du ströar försiktigt från en
liten tesil
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|