Direktlänk till inlägg 21 februari 2016
Jättegoda Morotsfritters med getost och bovete
Idag så provade jag ett nytt recept på en väldigt god liten morotsbiff. Biffarna innehöll getost och bovete
som är ett väldigt näringsrikt frö som är helt glutenfritt. Jag gjorde ett
vanligt potatismos till och hade kvar i kylen av en citrusyoughurt och det blev gott ihop!
Morotsfritters
4 portioner
1/2 finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
200 gram finrivna morötter (ca 5-6 stycken)
100 gram getost av chevretyp
1 dl kokt bovete
4 msk bovetemjöl
2 ägg
1/2 dl finskuren gräslök
salt och peppar
matolja att steka i
1) Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och riv dem
fint, blanda med löken i en bunke
2) Smula ned getosten, tillsätt det kokta avsvalnade bovetet, bovete-
mjölet, ägg och gräslök och blanda till en smidig smet
3) Krydda med salt och peppar
4) Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka i och små biffar
5) Stek på medelvärme 3-4 minuter på var sida
Helt bovete måste blötlägges dagen innan det kokas och tar sedan ca
35-40 minuter att koka färdigt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|