Direktlänk till inlägg 14 februari 2016
Härlig tårta med mycket chokladsmak
Bakade den här hjärte-tårtan på eftermiddagen idag. Den hade mycket chokladsmak och med både en
mjuk chokladbotten och en mörk chokladkräm uppepå blev den ganska mäktig men tycker du mycket
om choklad så kommer du att gilla den! Passar bra att servera lätt-vispad grädde till.
Kakan
ca 10-12 portioner
1 20-cm stor rund kakform
2 dl smör
2 dl strösocker
4 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
50 gram smält blockchoklad
Chokladkräm
4 1/2 dl vispgrädde
375 gram mörk blockchoklad
300 gram philladelpiaost
2 msk äkta vanilj
Kakan:
1) Vispa smör och socker luftigt i 5 minuter och tillsätt äggen ett i taget
och vispa ordentligt emellan varje ägg
2) Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och sikta ned det i ägg-smeten
3) Vänd också försiktigt ned den smälta blockchokladen
4) Häll upp smeten i en smord form och grädda den i 180 grader i ca 30 40
minuter tills kakan känns fjädrande. Låt den svalna och dela den sedan i 2
delar.
Chokladkrämen:
1) Hacka chokladen grovt och häll upp grädden i en tjockbottnad kastrull och koka
upp den under omrörning, dra ned till svag värme
2) Ha i chokladen och rör om tills den har smält ihop med grädden, var försiktigt
så krämen inte skär sej. Vispa nu blandningen luftIG och sval med en elvisp i
5 minuter och låt den sedan stå 5 - 10 minuter i kylen och bli riktigt kall
3) När chokladkrämen är kall så blanda i philladelphiaosten och vaniljsocker och
rör om ordentligt så krämen blir slät och fin
4) Det blir vackert att spritsa ut chokladkrämen på kakan så ta fram en liten tyll och
tyllpåse och fyll den med ca 3/4 av krämen. Bred ut resten av krämen
emellan bottnarna
5) Lägg på översta delen av kakan och spritsa nu ett vackert mönster på kakan.
Servera med lättvispad grädde och kanske lite bär
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|