Direktlänk till inlägg 12 februari 2016
Smakrik sallad med ljumna getostgratinerade skivade rödbetor, matvete, kidneybönor och ruccola
Provade på färdigkokta rödbetor från affären för första gången ikväll. Verkligen behändigt när man inte
har tid att koka själv. Perfekt när man kommer hem sent men ändå vill äta något lagom lätt och nyttigt!
Gratinerad getost med matvetesallad
ca 4 portioner
225 gram getost
2 medelstora kokta rödbetor
2 nävar (ca 3 dl) färsk ruccola
2 nävar (ca 3 dl) färsk spenat
4 dl kokt matvete
1 dl valnötter
2 dl kokta kidneybönor
2 msk hackad bladpersilja
2 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 msk kallt vatten
1 msk vitvinsvinäger
några nypor flingsalt
1) Koka 2 dl matvete i dubbel mängd vatten och lite salt
i ca 15 minuter och låt den sedan svalna av
2) Skär 2 rödbetor i knubbiga skivor och skär lika många
och lika knubbiga skivor av getosten och lägg uppepå
och gratinera i 225 grader i ca 12 - 14 minuter
3) Skölj rucolan och bladspenaten och låt den rinna av i ett
durkslag, blanda sedan bladen luftigt på ett stort salladsfat
med det avsavalnade matvetet och 2 dl kokta kidneybönor
4) Lägg upp de gratinerade rödbetorna uppepå den blandade
salladen och servera med 1 dl grovhackade valnötter och
grovhackad bladpersilja
5) Gör också en honungsvinegrätt genom att vispa ihop olivolja,
vatten, vitvinsvinäger och flytande honung och servera till
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|