Direktlänk till inlägg 9 februari 2016
Härligt krämig palsternacksoppa med mumsiga vitlökstoast till 😀
Kändes lagom med en soppa ikväll. Gillar man palsternackor, som jag,
så uppskattar man smaken på den här soppan som blir ganska söt och
fyllig. Alltid gott med vitlökstoast till!
4 portioner palsternacksoppa
500 gram palsternacka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek (eller 1/2 röd chili)
2 msk kantarellfond + 8 dl vatten
2 dl vispgrädde
salt och peppar
smör att bryna i
1) Skala palsternackorna och skär dem i mindre bitar
2) Skala löken och vitlöken och skär dem i mindre bitar,
bryn dem sedan ihop med palsternackan i en kastrull
på medelvärme under några minuter
3) Slå sedan på vattnet och svampfonden och låte det koka
upp. Låt det sedan sjuda på svag värme tills palsternackorna
är mjuka ca 15-20 minuter
4) Späd soppan med grädden och krydda med sambal oelek
och salt och peppar.
5) Mixa soppan slät och låt den sedan få ett uppkok innan du
serverar. Är soppan lite tjock så späd den med mera vatten.
Jag gjorde vitlökstoast till. Rosta 4 brödskivor och bred på
ett vitlökssmör ( ca 2 1/2 msk smör, 1/2 tsk vitlökspulver
och msk finhackad persilja.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|