Direktlänk till inlägg 5 februari 2016
Härligt matig varm sallad med mycket nyttigt att tugga på
Kom hem sent ikväll och var sugen på nåt fräscht men ändå matigt och handlade
med mej lite saker från affären så det gick att fixa till en härlig sallad lite snabbt.
Man får stå ut med att öppna lite burkar om man inte alltid orkar vara så planerad!
Varm matvetesallad
ca 4 portioner
200 gram halluomi
1 burk kokt matvete
1/2 burk kokta kidneyböner
1/2 röd lök
ca 1/1/2 dl färsk babyspenat
ca 1 1/2 dl frysta haricotes vertes
1/2 dl rostade pumpakärnor
1/2 dl granatäpplekärnor
3 brödskivor till krutonger
1 liten morot i tunt skivad med en osthyvel
ca 1/2 dl matolja
2 tsk paprikapulver
1/2 vitlöksklyfta
salt
1) Börja med att tärna brödet och blanda 1/3 dl matolja med 1/2 tsk paprikapulver,
1/2 vitlöksklyfta och och 1/4 tsk salt. Fräs brödtärningarna i kryddblandningen
några minuter tills de blivit rostade. Låt dem svalna
2) Skär halluomin i skivor och vänd dem i en stekpanna några minuter på var sida,
ställ att svalna, rosta sedan pumpakärnorna lättodlad låt dem också svalna
3) Skala och skiva en halv röd lök tunt och skär haricotes vertesen i mindre bitar
4) Häll av matvetet och kidneybönorna och hetta upp en wokpanna och börja med
att fräsa lök och skärbönor i några minuter i olja och paprikapulver
5) Ha i matvete och låt det fräsa med ett tag och vänd sedan ned kidneybönorna
och låt dem också bli varma i blandningen
6) Vänd ned den sköljda bladspenaten hastigt och ös sedan upp den varma matvete-
salladen i en vid skål
7) Fördela halluomi skivorna, granatäpplekärnorna, några tunt skivade morots-strimlor
och så krutongerna överst!
Smaka genast innan den kallnar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | |||||||||
|