Direktlänk till inlägg 8 januari 2016
Bakpotatis med krämig champinjonröra och rödkålswok
Den här champinjonröra blev väldigt krämig och smakrik och passade perfekt till
bakad potatis. Skulle också vara gott i en baguette eller liknande.
Tvätta av två stora potatisar och baka i 200 grader i 1 timme
Gör under tiden svampröran.
Champinjonröra
ca 5 dl färdig röra
250 gram färska champinjoner
2 dl créme fraiche med tomat och basilika
( eller 2 dl creme fraiche + 1 1/2 msk tomatpuré + 1msk basilika)
5 centimeter finhackad purjolök
1 dl fint tärnad röd paprika
1 1/2 msk majonäs
2 tsk grillkrydda
smör att bryna svampen i
1) Borsta svampen ren från jord och tärna den smått, bryn
den sedan i smör under några minuter och låt den sedan svalna
2) Skölj purjon och paprikan och tärna dem fint
3) Häll ev. vätska från svampen och häll upp den i en bunke
4) Blanda ned créme fraichen, majonäsen och det finhackade
5) Rör om ordentligt och smaka av med kryddorna
Gott till var en lättwokad rödkåls sallad med pumpakärnor.
Fräs ca 4 dl finstrimlad rödkål (strimla med osthyvelsprincip går
väldigt bra!) med 1/2 dl pumpakärnor i några minuter
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 | |||
|