Direktlänk till inlägg 2 januari 2016
Mumsiga små energibollar perfekt när du vill ha ett nyttigt mellanmål
Idag ska vi bjuda min pappa på hans älsklingsrätt lutfisk till lunch och sedan är vi
bortbjudna på middag, så idag blir det inget vegetariskt för mej. Men här kommer
några goda rawfood bollar jag gjorde i förmiddags. Bra att ha som lite snabb energi
till en kopp te eller när du har tränat!
Energibollar
ca 30 små
100 gram mandlar
75 gram cashewnötter
75 gram valnötter
130 gram torkade aprikoser
130 gram russin
2 msk honung
2 msk citronsaft
2 tsk vanilj
2 tsk gurkmeja
1/2 dl kokosflingor
1) Börja med att mixa mandlarna grovt och ta undan 1/2 dl
och häll upp resten i en skål
2) Mixa sedan cashewnötter, valnötter, aprikoser och russin
grovt och blanda med de mixade mandlarna
3) Ha i vanilj, gurkmeja, citronsaft och honung och rör om
till en litet kladdig massa
4) Mät upp kokosen och blanda med den grovhackade mandeln
på fatet och forma nu små bollar av nöt och russin smeten
som du sedan rullar i kokos och mandel.
Förvara rawfoodbollarna i en burk med tättslutande lock så
håller de sej.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 | |||
|