Direktlänk till inlägg 1 januari 2016
Smakrik champinjonpate med blandsallad
Igår hade vi knytkalas med vänner och åt en väldans massa mat så idag kändes det helt
rätt med något litet för att få rätt balans i magen igen!
Champinjonpate
4 portions
ca 125 gram färska champinjoner
1 dl kokt matvete
3/4 dl grovt hackade hasselnötter
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
1 tsk färsk timjan
salt och peppar
1) Skala och finhacka lök och vitlök
2) Koka ca 3/4 dl matvete enligt anvisningarna på paketet,
låt det sedan svalna
3) Rensa champinjonerna och skär dem i mindre bitar
4) Fräs löken genomskinlig i en het panna och ha i svampen
och fräs med den i några minuter
5) Häll svamp och lökfräset i en bunke och låt det svalna
6) Hacka hasselnötterna grovt och blanda ned dem i bunken,
salta,peppra och krydda med färsk timjan och
rör ned det kokta matvetet
7) Knäck äggen i bunken och rör om ordentligt
8) Smörj en muffinsplåt (eller använd stora muffinsformar)
9) fördela svamp-smeten i fyra formar och grädda i 175 grader
I ca 25 minuter.
Gott med bland sallad och någon vinägrett till
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 | |||
|