Direktlänk till inlägg 13 november 2017
Blev en jätte mumsig pasta rätt till kvällsmat, pasta penne med rostat blomkålsris med valnötter i en god tomat-sås!
Till ca 4 portioner:
1 litet blomkåls huvud, ca 5 dl blomkålsriv
100 gram grovhackade valnötter
2 vitlöksklyftor
1 msk +1 msk matolja
1 msk kinesisk soja
1 msk grillkrydda
2 tsk timjan
salt o peppar
1 gul lök
2 msk tomatpure
1 stor tetra krossade tomater ca 400 gram
400-500 gram pasta
riven parmesan att strö över maten
1) Hacka valnötterna grovt och ansa blomkålen och riv den på den grova sidan på rivjärnet. Blanda alltsammans i en ugnsform med matoljan, vitlöken, sojan och lite salt och peppar. Rosta mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, rör om då och då.
2) Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna rör ned tomatpurén, timjan, grillkrydda och krossade tomater och låt det sjuda ca 5 minuter.
3) Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
4) Blanda blomkålsrostet med tomatsåsen och smaka av ordentligt. Servera med den varma pastan och riv lite parmesan över. Ät tillsammans med en god sallad och njut!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|