Direktlänk till inlägg 5 november 2017
Efter att ha sjungit med kören i en fullsatt kyrka ikväll kom man hem hungrig och det fick lov att gå fort med maten. Blev en grönsaks-wok med vad kylen hade att bjuda på, sånt smakar alltid gott. Nyttigt, gott och mycket att tugga på, precis som jag vill ha det! Och så tar det bara tio minuter att slänga ihop, perfekt snabbmat.
Till 2 stora portioner:
1 bit tunt strimlad vitkål, ca 150-200 gram
3 små morötter
1 liten röd lök
1 halluomi 200 gram
1 avocado
5 torkade aprikoser
ca 1/2 dl torrrostade pumpakärnor
ca 1/2 dl granatäpple kärnor
ca 50 gram färsk babyspenat
1 1/2 dl röda kidneybönor
alfa alfa groddar att toppa med
balsamico efter smak
matolja att woka i
ca 1 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
salt + peppar
1) Börja med att skala lök och morot och strimla sedan lök och vitkål och grovriv eller finstrimla morötterna. Hetta sedan upp olja i en wok eller stekpanna, ha i paprikapulver och strimlad kål, lök och morot och woka några minuter under omröring. Krydda med vitlökspulver och salt och peppar. Ställ åt sidan och förbered resten av grönsakerna
2) Skölj babyspenaten och kidneybönorna, skala avokadon och skär den i bitar. Skär också aprikoserna i mindre bitar och dela ett granatäpple och plocka fram kärnorna.
3) Torrrosta pumpkärnorna och skär sedan halluomin i skivor och stek den gyllene några minuter på var sida i en het, torr panna.
4) Arrangera nu babyspenaten underst på tallrikarna, sedan det wokade och lägg upp de andra grönsakerna uppepå.
Toppa med de rostade pumpakärnorna och groddarna. Häll lite balsamico överst, blir väldigt gott ihop med allt det andra! Smaklig spis!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|