Direktlänk till inlägg 28 oktober 2017
Jättegoda och enkla linsbiffar som jag åt tillsammans med rotmos, tomatsallad och limeyoughurt.
Till 9 stora biffar:
4 potatisar
4 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
1/2 tsk koriander
2 tsk färsk, finhackad chili
2 msk vetemjöl
salt och peppar
1/2 dl ströbröd
smör att steka i
1) Koka upp vatten till buljongen och ha i 2 grönsaks buljong tärningar
2) Skala potatisen och dela den i mindre bitar och lägg den i en kastrull
3) Skölj linserna och häll ned dem tillsammans med grönsaksbuljongen i potatiskastrullen, koka upp och koka på svag värme i ca 20 minuter tills potatisen och linserna är mosiga.
4) Mosa med en gaffel eller stavmixer till ett slätt mos och rör sedan ned alla kryddorna, chilin och mjölet. Smaka av så att du är nöjd med smaken.
5) Forma ca 9-10 stora biffar (eller flera mindre) och vänd dem i ströbröd innan du steker dem i rikligt med smör några minuter på var sida på svag värme. Jag gjorde ett rotmos till och en fräsch lime youghurt av några dl matyoughurt och någon msk lime saft + lite zest, det blev jättegott ihop! Värt att prova!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|