Direktlänk till inlägg 24 oktober 2017
Igår kväll blev det en krämig grönsakscurry till kvällsmat. Något man verkligen längtar efter i höstkylan! Prova!
Till ca 4 portioner:
1 stor lök
2 morötter
1/2 mindre blomkålshuvud
5 dl vatten+1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 dl créme fraiche
3/4 dl russin
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk curry
1 tsk ingefära
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1tsk koriander
2 kryddmått kryddnejlika
2 kryddmått kanel
salt+peppar
matolja till stekning
ev. 1 msk maizena till redning
1) Skala lök, vitlök, morötter och palsternacka. Ansa blomkålen och skär allt i knubbiga, tuggvänliga bitar (förutom vitlöken som hackas smått).
2) Fräs curryn med lök och vitlök i lite matolja tills löken mjuknat och ha då i rotfrukterna och låt de fräsa med några minuter.
3) Häll på grönsaksbuljongen, resten av kryddorna och låt det koka upp och sjud sedan på medelvärme i 10 minuter. Ha i blomkålen i små buketter, russin och creme fraichen, rör om och sjud i ytterligare 10 minuter
4) Vill du ha grytan tjockare så red med 1 msk maizena utvispat i lite vatten. Smaka av och ta lite mera curry om det behövs! Jag kokade quinoa som vi åt till, så gott och nyttigt!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|