Direktlänk till inlägg 18 oktober 2017
Snabbmat när den är som bäst! Kom hem sent igår kväll och hittade lite halluomi, solrospesto i en burk och lite karamelliserad rödlök och fick ihop en jättegod veg-burgare som slår Max variant med hästlängder!
Till 2 hungriga:
200 gram halluomi
2 hamburgerbröd
2 tjocka skivor bifftomater
1/2 avocado
3 msk pesto
mangold eller salladsblad
någon tunna skivor rödlök eller
karamelliserad lök eller picklad (också väldans gott till)
några skedar aioli ellerliknande för att toppa smaken extra
1) Dela en 200 grams halluomi på mitten och stek den på svag värme på bägge sidor i några minuter tills den fått fin färg
2) Skala lök och avocado och skär i skivor, skölj salladen och värm bröden. Gärna i grillpanna!
3) Bred pesto på underdelen av hamburgerbröden och lägg sedan ihop den som du vill äta den och njut den varm.
Recept på min hemgjorda pesto:
Till ca 2,5-3 dl
1 kruka basilika
1 dl riven parmesan el. annan smakrik hårdost
1 vitlöksklyfta
ca 1/2-1 dl god olivolja
1 dl hasselnötter eller torr-rostade solroskärnor
1) Om du ska använda solroskärnor så rosta dem i en het, torr panna tills de fått fin färg
2) Plocka bladen av basilikan och lägg i en mixerskål, finriv osten och vitlöken och mixa allt tillsammans med de rostade solroskärnorna.
3) Späd med olivoljan och smaka av med salt och finalen svartpeppar. Peston står sej fint i kylen under någon dryg vecka med lock.
Recept på karamelliserad rödlök finns under receptet mitt recept på flatbread!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|