Saftiga och jättegoda Rödbetsbiffar med currywokad tagliatelle med gröna ärtor och granatäpple.
Till ca 12-14 biffar:
Ca 4 normalstora rödbetor
100 gram fetaost
10 cm finhackad purjolök av det vita
5 dl kokt quinoa
1/2 msk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1/2 dl maizena
2 ägg
olivolja att steka i
1) Skala och grovriv rödbetorna. Smula fetaosten och skölj och finstrimla purjolöken.
2) Blanda alla ingredienser väl i en bunke och låt det hela stå i kylen minst en halv timme innan du formar biffar av den.
3) Hetta upp olivolja på svag värme och stek biffarna ca 4-5 minuter på var sida. Servera med en klick matyoughurt eller gräddfil. Jag wokade lite kokt tagliatelle i curry,gurkmeja och vitlökspulver och blandade ned gröna ärtor och granatäpplekärnor. Det var gott till!
Det här blir en väldigt krämig och smakrik risotto som kan ätas för sej själv eller tillsammans med en matig sallad. Jag gjorde en färgstark sallade med tomat, kiwi, romansallad, gröna ärtor, fetaost, rostade pumpakärnor och röd lök. Risotton...
Nässlorna har redan kommit i vår soliga backe och jag passade på att göra en nyttig och jättegod vår-favorit, nässelplättor. Verkligen billig hälsokost!
Till 18-20 små plättar:
1, 25...
Curry och vitlöks-stekt blomkål med mumsiga friterade sötpotatis chips smakar jättegott ihop med rostade solrosfrön och pumpakärnor. Snabbt och jättegott!
Till en tallrik:
...
På greenyammie bygger jag min egen vegetariska receptbank, jag har börjat äta mycket vegetariskt och här kommer alla recept och idee´r jag provar! Blir också en hel del bakning, en go fika lyser alltid upp!