Direktlänk till inlägg 9 oktober 2017
Härligt frasiga och urgoda rårakor med potatis, kålrot och morot. Ät en krispig linssallad till så får du lite protein till måltiden också.
Till 8 mindre rårakor:
1 stor potatis
2 morötter
1 bit kålrot ca 90- 100 gram
3 msk maizena majsmjöl
salt, peppar
smör att steka i
TIll linssalladen:
2 dl okokta, röda linser
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
ca 1/2 dl hackad persilja eller dill
1) Koka upp ca 2 dl vatten och häll över linserna, häll på saltet och låt dem stå och mjukna ca 20 minuter
2) Skala och grovriv potatis, kålrot och morot. Blanda allt väl i en bunke med maizena och låt röran stå minst 15-20 minuter för att gå ihop och svälla litegrann.
3) Gör under tiden klart linssalladen. Häll av vattnet och skölj linserna i lite kallt vatten. Blanda de blötlagda linserna med den hackade persiljan, olivoljan och citronsaften. Smaksätt ev. med lite mer salt och lite peppar
4) Värm en stekpanna och klicka i rikligt med smör och klicka i rotfruktsrivet och platta till dem ordentligt så de håller ihop. Stek dem gyllene ca 3-4 minuter på var sida. Ät dem nystekta med lingonsylt och den fräscha linssalladen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|