Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017
Enkel och jättegod röra till bakpotatis med avocado och lök med smak av curry!
Till 2-3 personer (mycket röra)
2 avocado
1 gul lök
3/4 dl gräddfil
3/4 dl créme fraiche
ca 1/2 tsk curry
1/4 tsk gurkmeja
1/4 tsk vitlökspulver
salt och peppar
smör att fräsa löken i
1 stor potatis till varje person
1) Tvätta av potatisarna ordentligt, pricka dem med en potatis-sticka och klä in dem i folie. Baka dem i ca 1 timme i 200 grader. Är potatisen jättestor så kan det ta lite längre än en timme.
2) Skala och tärna löken fint och fräs den genomskinlig i lite smör i curryn så den får blomma ut. Låt lökblandningen svalna.
3) Skala och skär avokadon i tärningar, blanda den med löken när den är sval och häll på gräddfil och créme fraiche. Krydda med resten av kryddorna, smaka av ordentligt och ta mer curry om det behövs. Curry kan ha olika styrka beroende på hur läng den stått i kryddskåpet!
4) När potatisen känns klar så skåra den med en vass kniv och servera den med en rejäl klick av avokadorörran. Gott till med en enkel grönsallad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|