Direktlänk till inlägg 4 oktober 2017
Jättegoda och nyttiga grönsaksplättar med rårivna rödbetor, squash, potatis och hackad mangold och persilja.
Gott att äta till; tomat och basilika sallad och en klick gräddfil.
Det här behöver du till 8 smaskiga plättar:
1 stor potatis
1 mindre squash (eller två jättesmå)
2 små färska rödbetor
1 1/2 dl grov hackad mangold eller spenat
1 dl grovt hackad bladpersilja
1 ägg
3 msk maizena
salt och svartpeppar
smör att steka i
1) Skala potatisen och rödbetorna, riv dem sen på grova sidan av rivjärnet tillsammans med squashen. Lägg rivet i en rostfri bunke
2) Skölj mangold och repa bladen av persiljan och grovhacka dem tillsammans, blanda ned i bunken tillsammans med ett uppvispat ägg och tre matskedar maizena. Salta och peppra efter smak.
3) Smält rikligt med smör i en stekpanna och klicka i biffar med en stor sked, forma dem runda och platta också till dem lite med skeden så att de håller ihop. Stek dem ca 2-3 minuter på var sida så de blir fint gyllene.
4) Gör en fräsch sallad att äta ihop med de nystekta plättarna, tex en tomat och basilika sallad och ät tillsammans med en klick gräddfil.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|