Direktlänk till inlägg 28 september 2017
Jättegod och matig halluomi-sallad med avocado, torkade aprikoser, päron, tomat, granatäpple, morot och kokta kvarngryn.
Kom hem sent ikväl och ville ha nåt snabbt, enkelt men ändå matigt tuggigt. Fanns halluomi i kylen och lite grönsaker som räckte till en stor salladstrallrik. Päron och aprikos smakar jättebra ihop med halluomin!
Till en stor tallrik:
1 dl kvarngryn, frebaccos
1/2 bit halluomi
5 salladsblad och några mangoldblad
5 torkade aprikoser
1/2 päron
1 avokado
5 cocktailtomater
1/2 morot
1/2 dl granatäpplekärnor
balsamico
1) Koka upp 2 dl vatten och koka kvarngrynen ca 12 minuter och låt dem sedan svalna
2) Skiva hallumoin och stek dem gyllene några minuter på var sida, låt dem också svalna
3) Skölj salladen och täck botten på en tallrik med dem, skär avokadon och tomaterna i skivor och placera ut dem också på tallriken
4) Skär aprikoser i bitar och skala moroten och päronet och skär skivor av moroten med en potatisskalare och päronet i skivor med en kniv
5) Lägg upp grynen, osten, morots strimlorna och ha sist på granatäpple-kärnorna
Jättegott till salladen är balsamico!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|