Direktlänk till inlägg 23 september 2017
Lyxig och super god kantarellsoppa, måste provas!
Till 4 portioner soppa
1 rå potatis
2 mindre morötter
1/2 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
250 g. färska kantareller
2 grönsaks buljong tärningar
4 dl vatten
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin
1 1/2 dl créme fraiche
salt, peppar, vitlökspulver
1) Rensa svampen och skär den i mindre bitar och spara lite till att garnera soppan med.
2) Skala potatisen och morötterna och skär dem i mindre bitar och fräs dem sedan i några minuter i smör med svampen på medelvärme i en tjockbottnad kastrull, krydda med salt,peppar och vitlökspulver
3) Späd med vattnet, gräddmjölken och ha i buljong tärningarna och låt det koka upp, dra sedan ned värmen och låt soppan sjuda i ca 15 minuter
4) Fräs under tiden svampen till garnering i lite smör så den blir gyllenbrun och salta och peppra lite på den. Mixa sedan soppan grovt och smaka av den, förstärk smaken med lite mer salt, peppar och vitlökspulver om det behövs
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|