Direktlänk till inlägg 21 september 2017
Nyttig raw-kaka med massor av fräsch hallonsmak och utan socker måste du prova. Det går fort att fixa till den också, behövs ingen ugn men lite tid för att stelna.
Till ca 14 bitar
Botten:
1 3/4 dl färska dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 3/4 dl riven kokos
2 msk flytande honung
rivet skal från 1/2 lime
Topping:
250 g. hallon
1 dl kokosmjölk
4 msk agavesirap
8 msk kokosolja
några matskedar kokos till garnering
1) Mixa de urkärnade dadlarna med, havregryn, kokos, mandelmjöl, limezest och honung tills det blir en finfördelad klibbig massa. Klä en stor avlång brödform med bakplåtspapper och tryck ut smeten i ett jämnt lager till en tjock botten.
2) Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme och ha i hallon och rör tills hallon blir mosiga. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt agavesirapen och den krämiga kokosmjölken.
3) Låt blandningen svalna litegranna och häll den sedan över botten i brödformen. Toppa med den rivna kokosen och ställ in kakan i frysen för att stelna helt. När du sedan ska smaka kakan så skär lyft upp bakplåtspapperet och skär sneda bitar som smakar bäst om de får tina i rumstemp en halvtimme innan de äts.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|