Direktlänk till inlägg 16 september 2017
Här kommer receptet på en jättegod bakad blåbärs-cheesecake, en av mina dessert-favoriter!
Till en ca 20 cm ugnsform med löstagbara kanter
Botten:
200 g mixade digestivekex
125 g smält smör
Fyllningen:
300 g philadelphiaost
3,5 dl créme fraiche
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 msk rivet citronskal
3 msk pressad citron
1 msk maizena
ca 250 g blåbär
1) Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en ugnsformen, låt den stå kallt medan du blandar till smeten.
2) Mät upp philadelphiaost, créme fraiche, ägg, socker och maizena i en bunke. Riv skal och pressa saft av en citron och blanda ned det i smeten som sedan vispas slät.
3) Fördela smeten i pajskalet och strö över blåbären. Grädda i 175 grader i ca 40- 45 minuter eller tills kakan nästan har stelnat helt. Den blir fastare när den fått svalna någon timme. Den här kakan är nästan ännu mär den får stå till dagen efter man gjort den.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|