Direktlänk till inlägg 14 september 2017
Den här kakan är väldigt enkel att göra och behöver ingen ugn, men en frys för att stelna. Den innehåller dessutom bara nyttigheter.
Till en brödform, ca 12 bitar
botten;
3 dl färska dadlar (finns vid grönsaksdisken)
3 dl valnötter
1 dl kakao
1/2 krm salt
topping;
1 dl kokosolja
1 dl lönnsirap ( eller flytande honung)
1 dl kakao
1) Kärna ur de färska dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans med valnötter och kakao
2) Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och tryck ut den släta dadel-smeten i den
3) Smält kokosolja, lönnsirap (el. honung) och kakao i en kastrull under omrörning och häll sedan smeten över botten
4) Låt den stelna någon timme i frysen. Skär den i sneda bitar, blir ca 12 stycken. Kakan är mycket smakrik och är god att äta med bär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 | 29 |
30 |
||||
|